Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Acties in Frankrijk treffen ook AGF-transport

Tholen - De stakingen in Frankrijk om het verhogen van de pensioenleeftijd nemen steeds hevigere vormen aan. Het openbare leven wordt flink gehinderd maar met name het verkeer wordt getroffen. Steeds meer raffinaderijen en benzine-distributiecentra worden geblokkeerd waardoor de brandstoftekorten aan de pomp verder toenemen. Pompstations in het hele land staan droog of dreigen leeg te geraken. Ook vrachtwagenchauffeurs hebben zich bij de demonstranten gevoegd, met langzaamaan-acties rond Parijs en Lille.

Cos Vreugdenhil van Stuurman Logistics is gespecialiseerd in koel-, vries- en huifvervoer van en naar Frankrijk. "Met name rond Parijs en Lille zijn er problemen omdat stakende truckers daar met een slakkengang rondrijden en er inmiddels grote files zijn ontstaan", vertelt hij. Dit levert vertragingen van de levering van verse producten op. Ook hoort hij van de chauffeurs dat het steeds lastiger wordt om aan brandstof te komen. "Ze moeten al in Luxemburg de tank volgooien dan red je het wel." Stuurman Logistics is ook veel actief in de Provence en daar vallen de acties mee en is er ook nog dieselolie verkrijgbaar.

Ook Top Transport ondervindt hinder van de acties. Henriƫtte Drost vertelt dat het vervoer naar het Verenigd Koninkrijk last heeft van de stakingen. "We hebben het vervoer dat normaal gesproken via Calais gaat al omgeleid via Duinkerken." Ze vertelt dat ook de leveringen aan het distributiecentrum van Le Clerc in Le Mans is vertraagd. "Het valt voor ons nog mee maar de chauffeurs moeten wel opletten dat er op tijd wordt getankt en verder hopen we dat de acties snel voorbij zijn."

Woensdag of donderdag zal het senaat stemmen over de maatregelen. Cos Vreugdenhil hoopt dat de acties daarna zullen kalmeren.