Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwste preimachines van Christiaens op Preidag in Vreedepeel

Op 15 oktober vond de Landelijke preidag plaats in Vreedepeel. Deze goed bezochte dag was perfect georganiseerd door de medewerkers van PPO Vreedepeel. Christiaens Agro Systems uit Neer was hier aanwezig met 3 nieuwe preimachines.Preiplantmachine

De Preiplantmachine, die uniek is in zijn soort, werd zowel 's morgens als ook 's middags aan de bezoekers gedemonstreerd. De machine is ontwikkeld voor het planten van prei in 1 werkgang. Allereerst wordt door de machine een gat geponst waarna de prei in het gat geplant wordt.

De personen zitten op een stoel achter op de machine en doen de preiplanten in de voorraadcarrousel. De kisten met preiplanten staan op een rek voor de persoon, zodat deze goed bereikbaar is. Vanuit de carrousel wordt de prei middels een klep door gripbandjes overgenomen. De gripbandjes duwen de plant vervolgens in het gemaakte gat. Hierbij zijn de plantdiepte en plantafstand middels de besturing instelbaar. Daarna is er als optie nog de mogelijkheid de planten aan te wateren.

Doordat de machine is voorzien van een eigen hydraulische besturing, stuurt de machine bij slip van de trekker, indien nodig, nog bij. Afhankelijk van het plantmateriaal en de personen op de machine heeft de machine een capaciteit tot 3500 planten per persoon per uur. Doordat de manier van planten vergelijkbaar is als met de hand zal de kwaliteit dus ook vergelijkbaar zijn. De prei groeit mooi recht waardoor hij makkelijker te rooien en schoon te maken is.

De demonstratie van de Christiaens Preiplantmachine werd in samenwerking met Consilion Technologies gedaan. Consilion is gespecialiseerd in GPS-systemen, en zorgde er dus voor dat de prei perfect recht in de rij stond.

Preisnijder

Deze compacte en eenvoudige machine is gemaakt voor het snijden van prei. Eerst wordt de wortelpruik ruw bijgesneden zodat het meeste vuil verwijderd is. Daarna wordt de prei door instelbare tasterschijven teruggeschoven om de wortel nauwkeurig na te snijden. Voor het snijden van de wortel wordt gebruik gemaakt van onderhoudsvriendelijke hoge snelheidsmessen.Het blad van de prei wordt gesneden door vlakke messen, op een instelbare lengte van 360 tot 580mm. Daarna kan de prei naar een leesband getransporteerd worden waar deze nabewerkt en gesorteerd kan worden.

Preiverpakkingsmachine

Met de preiverpakkingsmachines is het mogelijk om kortgesneden prei per stuk of met een paar tegelijk te verpakken. Aan de voorkant wordt de prei op de folie gelegd, met een sealmes wordt de folie 'doorgesneden' tussen de producten. Daarna gaat het product met folie door de krimptunnel, waar de folie op instelbare temperatuur gekrompen wordt.Het resultaat is een netjes verpakte prei, die langer houdbaar is.

Voor meer informatie:
Mail: [email protected]
Tel: 0031-475-594869

Publicatiedatum: