Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PT start zoektocht naar nieuwe voorzitter

Het Productschap Tuinbouw (PT) start morgen de zoektocht naar een nieuwe voorzitter met advertenties in landelijke dagbladen. Kandidaten moeten voldoen aan een profiel dat onder meer ‘uitstekend communicator, die ook de taal van ondernemers spreekt’ omvat. Andere eigenschappen uit het profiel zijn ‘verbindend bestuurder’ en ‘verscheidenheid aan bestuurlijke ervaring’.

Affiniteit met het gedachtegoed van de PBO en het binnen de tuinbouw georganiseerde bedrijfsleven is eveneens van groot belang. Door een breed netwerk in bestuur en de samenleving is de voorzitter in staat effectief te opereren op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. De voorzitter weet met een open en transparante bestuursstijl de bestuurders en organisatie te mobiliseren en motiveren, zo staat bij het profiel in de advertentietekst.

Het PT-bestuur stelde het profiel vast, op voorstel van de benoemingsadviescommissie. In zijn vergadering van 21 september jl. gaf het bestuur die commissie, bestaande uit PT-bestuurders, de opdracht snel een opvolger te zoeken voor de huidige voorzitter Tjibbe Joustra. De ministerraad benoemde hem op 21 september jl. tot voorzitter van De Onderzoeksraad voor Veiligheid per 1 februari 2011.

Bron: Productschap Tuinbouw (PT), www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: