Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verenigd Koninkrijk, Rusland en Frankrijk nemen minder af

Meer Nederlandse aubergines naar Duitsland, Zweden, VS en Zwitserland

In de eerste acht maanden van 2010 is 30 miljoen kg Nederlandse aubergine geëxporteerd, ongeveer evenveel als in dezelfde periode in 2009. In de maanden mei, juni, juli en augustus is de uitvoer lager geweest dan vorig jaar. Duitsland (+5%), Zweden (+7%), de VS (+6%) en Zwitserland (+133%) hebben meer Nederlandse aubergine geïmporteerd in vergelijking met 2009. Het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Frankrijk hebben minder ingevoerd dan vorig jaar. De geregistreerde uitvoer naar Rusland is na 17 mei ingezakt, omdat vanaf dat moment Rusland formeel geen keuringscertificaten van het KCB meer accepteert.

Groothandelsprijzen en retailprijzen Duitsland

Op de Duitse groothandelsmarkten is er nu ook weer een prijsnotering voor Spaanse aubergine. De prijzen voor Nederlandse aubergine, die in de periode van week 30 t/m week 37 een stijgende lijn vertoonden, zijn vanaf week 38 weer gedaald. De Nederlandse aubergine brengt meer op dan de Spaanse, maar het prijsverschil is wel aan het afnemen. Op dit moment ligt de groothandelsprijs hoger dan in 2009, maar lager dan in 2007 en 2008. In diverse Duitse supermarkten zijn de prijzen na week 38 duidelijk gedaald.

Nederlandse supermarktprijzen

Bij de meeste Nederlandse supermarktformules zijn de aubergineprijzen sinds week 28 ongewijzigd gebleven. De meest voorkomende prijs is momenteel € 0,99 per stuk. In week 41 had Lidl aubergine in de aanbieding, van € 0,89 voor € 0,49 per stuk.

Bron: Marktbeeld Aubergine, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: