Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelproductie gedaald

Rajpol is een van de grootste appelproducenten in Polen. De groep telt 70 leden die op een areaal van 800 hectare fruit produceren. Elk jaar oogsten zij meer dan 18.000 ton appelen, 700 ton peren, 600 ton pruimen, 400 ton kersen, 200 ton blauwe bessen en 40 ton rode bessen.Dit jaar begon Rajpol de appeloogst in de twee week van september, wat 10 dagen later is dan normaal. Eerste werden de Gala's geplukt en vervolgens de Shampion. "Er waren wat kwaliteitsproblemen maar we hebben goede prijzen voor de industrie gekregen waar al het mindere fruit heengaat", aldus Dominic Wozniaz, sales manager van Rajpol.

De volumes voor de appelen van de groep liggen dit seizoen ongeveer 15% lager dan vorig jaar, als gevolg van de slechte weersomstandigheden in het voorjaar. In geheel Polen ligt de productie gemiddeld 25% lager dan vorig jaar.

Rajpol exporteert al jaren naar verschillende landen in Europa, waaronder Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Rusland en Scandinaviƫ.

Dominic kan nog niet met zekerheid zeggen hoe de prijzen dit seizoen zullen zijn maar hij verwacht betere opbrengsten dan de laatste paar jaar.

Contact:
Dominic Wozniaz
PAJPOL
[email protected]
www.rajpol.com.pl