Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgever niet blij met thuiswerkers

Hoewel thuiswerken wordt gestimuleerd door het nieuwe kabinet, zien veel werkgevers hun personeel toch liever op kantoor. Dit ondanks dat thuiswerken juist fiscaal aantrekkelijk is. Bedrijven vinden de werkkostenregeling die telewerken mogelijk maakt erg complex, zo blijkt uit de laatste ICT-Barometer van Ernst & Young. De nieuwe fiscale regels die betrekking hebben op telewerken zijn overigens bij slechts 15 procent van de managers en professionals bekend.

Terwijl in 2009 nog 45 procent van de ondernemers in de ICT-branche een mogelijkheid tot telewerken bood, is dat dit jaar slechts 33 procent, blijkt uit het rapport. Toch laten bedrijven die geen mogelijkheid tot thuiswerken bieden belangrijke kansen liggen, meent Jan-Bertram Rietveld van Ernst & Young. "Werkgevers lopen daarmee het risico dat ze niet goed aan sluiten bij de wensen van de grote groep die aangeeft het komende jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Door slim om te gaan met de kansen die de werkkostenregeling biedt, kan een werkgever zich relatief eenvoudig en goedkoop onderscheiden op de arbeidsmarkt."

Ook rond andere personeelszaken zoals bedrijfsuitjes en borrels zijn bedrijven dit jaar terughoudender dan vorig jaar. "En dat zijn juist zaken, die de nieuwe generatie managers/professionals belangrijk vindt bij het zoeken naar een nieuwe baan", aldus Rietveld.

Bron: Zibb.nl
Publicatiedatum: