Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rien van Beek en Mark van der Slik van R&M Forwarding:

"Wij zijn fruitexpediteur in breedste zin van het woord"

Tholen - R&M Forwarding is een relatief jong expeditiebedrijf. Eigenaar Rien van Beek heeft echter al meer dan 25 jaar ervaring in de logistieke afhandeling van fruitzendingen, zowel conventioneel als in containers. Samen met Mark van der Slik richtte hij vijf jaar geleden R&M Forwarding op. De fruitexpediteur verhuisde in december 2009 naar het oude pand van Ebrex in Schiedam.

De expediteur verzorgt het totale plaatje van zeevracht, douaneafhandeling, containertransport, op- en overslag, kwaliteitscontrole, ompakken, tot uitsorteren, etc. Echter het overgrote deel van de containers gaat direct door naar de ontvangers in binnen en buitenland, zowel in transito of ingeklaard. De zendingen worden ontvangen in de haven van Rotterdam, Antwerpen en Hamburg. Klanten van R&M Forwarding zijn exporteurs vanuit onder andere Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en China en importeurs uit onder andere Barendrecht, Westland, Rotterdam, en Breda. "Zo verzorgen we de totale afhandeling voor alle Europese zendingen van exporteur Colors uit Zuid-Afrika en hebben we onlangs een samenwerking afgesloten met Chiquita voor alle verse producten, op de bananen na", aldus Rien van Beek.


Mark van der Slik en Rien van Beek

"Onze kracht ligt in het persoonlijke contact", laat Mark weten. "Elke klant heeft binnen R&M Forwarding een vaste contactpersoon die alles van A tot Z regelt" Een extra service is het voorschieten van de zeevrachtkosten. Rien vertelt dat dit wel een risico met zich meebrengt maar zegt daarmee vertrouwen uit te stralen naar de importeurs. "Dit betekent natuurlijk wel dat een bedrijf eerst uitgebreid door de mallemolen gaat maar dan kunnen we ook zekerheid bieden aan onze klanten."

De laatste jaren is er sprake van een ware containerisatie. Steeds minder producten worden conventioneel verscheept en dat is volgens de expediteur op zich positief, aangezien de producten minder schade oplopen en er snel en efficiƫnt gehandeld kan worden. Rien verwacht dat er steeds meer voedsel van overzee gaat komen en nu er eigenlijk geen sprake meer is van 'echte' seizoenen biedt dat volgens hem perspectief voor de toekomst. "We bekijken nu ook de mogelijkheden om dichterbij de importeurs in Barendrecht een koelhuis te realiseren."

Voor meer informatie:
R&M Forwarding B.V.
Mercuriusweg 12
3113 AR Schiedam
Haven nr. 406
Tel. 010-2444040
Fax 010-4766530
E-mail
www.rmforwarding.com