Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe energievriendelijke wasinstallaties in REO Veiling

Op de Open Bedrijvendag op zondag 3 oktober nam Euro Pool System de nieuwe wasinstallaties voor meermalige verpakkingen in de REO Veiling in het Belgische Roeselare officieel in gebruik. De wasinstallaties zijn bijzonder energiezuinig, werken volautomatisch en kunnen zowel starre als klapkratten wassen. Op de Open Bedrijvendag namen zo’n 10.000 bezoekers een kijkje bij de nieuwe installaties.

In zijn totaliteit werd 6 miljoen euro geïnvesteerd in drie productielijnen, die de wasinstallatie uit 1994 vervangen. Twee nieuwe volautomatische installaties hebben elk een capaciteit van 2.800 verpakkingen per uur. De installaties kunnen automatisch depalletiseren, ontstapelen, wassen, drogen, stapelen, palletiseren, sealen en/of omwikkelen. Eén installatie kan daarnaast klapbakken automatisch open- en dichtklappen. De derde installatie is bedoeld voor handmatig wassen van kleinere series. De wasserijruimte beslaat 3.000 m2. Het totale servicecentrum, dat ook volledig werd gerenoveerd afgelopen jaar, is 16.000 m2 groot. De wasinstallaties voldoen aan de kwaliteits- en hygiënenormen die Euro Pool System stelt.

Gunstig energie- en waterverbruik

De nieuwe wasinstallaties zijn gunstig in energie- en waterverbruik, in lijn met de bedrijfsfilosofie van zowel de REO Veiling als die van Euro Pool System. Zo werd de bestaande warmtekrachtkoppeling (WKK) compleet geïntegreerd in de wasinstallatie. Deze WKK van 500 kW elektrisch vermogen levert alle benodigde warmte en elektriciteit voor de wasinstallaties. Deze WKK levert een energiebesparing op van meer dan 20%. Voor het wassen van de verpakkingen wordt hoofdzakelijk regenwater gebruikt. Dit regenwater wordt voor gebruik eerst gefilterd door een zandfilter en daarna ontsmet door middel van ozon. Daardoor is het water microbieel zuiver. Ook wordt het waswater tijdens het wassen continu gefilterd met behulp van een filterinstallatie. Daardoor is de toevoer van vers water tot een minimum beperkt én blijft de waskwaliteit gegarandeerd.

Partners

Euro Pool System en de REO Veiling zijn al sinds 1992 partners. De REO Veiling is een belangrijke klant van Euro Pool System, omdat de leden van de veiling jaarlijks zo’n 25 miljoen verpakkingen gebruiken. Daarnaast fungeert de REO Veiling als strategisch servicecentrum voor Oost- en West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. De REO Veiling treedt voor Euro Pool System op als logistiek dienstverlener, die de meermalige verpakkingen inneemt, wast en weer uitgeeft aan de tuinders. Telers vullen op hun beurt de schone verpakkingen opnieuw met groente en fruit.

Publicatiedatum: