Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We denken graag mee in specifieke verpakkingen voor de klant"

Demargro is dé specialist van Flandria producten

Tholen - Demargro BVBA is ruim 30 jaar actief in de agf-sector en in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste exporteurs van verse groenten en fruit in België. De belangrijkste bestemming is Frankrijk waar 85% van de totale afzet heengaat. Daarnaast heeft de exporteur zusterbedrijf Argro, voor de export naar Frankrijk, Zweden, Denemarken, Polen, Tsjechië en alle GOS-landen. BFC Nv. is ook een onderdeel van de bedrijvengroep. Deze joint venture is samen Veiling Haspengouw opgericht om zo de Russische markt te benaderen.Alle producten die door Demargro worden uitgevoerd zijn van Belgische afkomst. "Wij exporteren het volledige groenten- en fruitgamma van de beste kwaliteit", vertelt Guy De Meyer. Demargro kan dan ook dé specialist van Flandria-producten genoemd worden. "Onze klanten verwachten het beste van het beste en dan kom je uit bij Flandria."


Guy De Meyer met de nieuwe preizak

Hij laat weten vrijwel alles aan te kopen vanuit de REO Veiling in Roeslare. "Omdat het met het 'simultaan verkoopsysteem' wordt gewerkt kunnen wij kopen in Roeselare, Mechelen, Sint-Truiden, Hoogstraten en andere veilingen op hetzelfde moment." Naast de aankopen op de veilingen worden er dagelijks verse groenten en fruit aangeleverd door eigen producenten.


netje over de tomaten

In Ardooie beschikt de exporteur over koelruimtes, opslagplaats en pakstation. Zo'n 85% van alle groenten en fruit wordt hier verpakt door eigen personeel, naar wens van de klant. "De afgelopen tien jaar hebben we ons gespecialiseerd in kleinverpakkingen en speciale verpakkingen", vertelt Guy. Zo worden de tomaten verpakt met een net over de doos ter bescherming van het product en om diefstal te voorkomen. Ook bieden ze een speciale mix-doos met sla voor de horeca en werd onlangs een nieuwe preiverpakking in gebruik genomen. "We denken met onze klanten mee om tot goede probleemoplossingen te komen."


slamix

Met de eigen transportfirma Argotrans worden de groenten en fruit vervolgens naar plaats bestemming gebracht. De 15 koelopleggers verzorgen het dagelijks transport naar Frankrijk en vervoeren de producten van de veilingen naar de opslagplaats.


5 kg-doosjes speciaal voor de horeca

Demargo is uitgegroeid tot één van de grootste exporteurs in België, maar dat zou je aan de personeelsbezetting niet zeggen. "Als je ziet wat hier dagelijks omgaat verwacht je niet dat we maar met drie man op kantoor zitten", aldus Guy. "Omdat we veel in eigen beheer doen en met inzet van ons team kunnen we onze klanten een perfecte service garanderen, waarbij kwaliteit en prijs voorop staat", besluit hij.

Voor meer informatie:
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, België
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
E-mail
www.demargro.be