Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mademoiselle Oignon presenteert 7 deugden op Sial

Nederland grootste uienexporteur naar Afrika

Tijdens de komende vakbeurs Sial 2010 in Parijs zal de Nederlandse uienhandel zich van haar beste kant laten zien: Mademoiselle Oignon.NL zal bezoekers informeren over de zeven deugden van de smaakmaker van de Nederlandse landbouw. Nederland is wereldwijd de grootste in uienexport. Afrika vormt een van de grote afnemers van de Nederlandse ui. Met name Senegal, Ivoorkust, Mauritanië en Guinea zijn grootverbruikers. Belangrijke reden voor het succes is handelsmentaliteit en ervaring, de vruchtbare steenvrije en kalkrijke Nederlandse grond alsmede de uitstekende logistieke mogelijkheden van Nederland.
 

Nieuw label: hollandproduce.nl

Nederland heeft passie voor de teelt van en handel in uien en is trots op de kwaliteiten van de Nederlandse keten. Die kwaliteiten zijn beschreven in een zevental basisprincipes. Nederlandse telers werken zo efficiënt en zorgvuldig, dat zij het meeste en lekkerste product telen met het minste gevolg voor het milieu. Tegelijk stelt de expertise, het internationale netwerk en de uitstekende logistieke voorzieningen de Nederlandse uienhandel in staat om het product op tijd en in goede conditie bij de klant te krijgen. Zodat de consument extra vertrouwen kan hebben in uien van Nederlandse bodem. Om dit te markeren is tijdens de Aziatische beurs Fruit Logistica Asia een nieuw label geïntroduceerd. Dit ketenkwaliteitslabel markeert de zeven unieke kwaliteiten van de Nederlandse ui:
  1. Beschikbaarheid: jaarrond: Nederland kent een sterke clustering van bedrijven en een efficiënt logistiek systeem: deze optimale samenwerking in de keten zorgt voor hoge leverbetrouwbaarheid voor de detaillist en maximale beschikbaarheid voor de consument. Geen ander land in de wereld kan een breed assortiment jaarrond leveren. Gekoppeld aan de natuurlijke eigenschappen van de Nederlandse ui (hard, hoog droge stof gehalte) maakt dit dat de Nederlandse ui jaarrond geleverd kan worden.
  2. Natuurlijkheid: De vruchtbare kalkrijke en steenvrije grond gekoppeld aan het gematigde klimaat zijn ideaal voor het telen van ui. De teler maakt gebruik van zuiver water, optimale voeding en zoveel mogelijk biologische gewasbescherming zodat de planten in een ideale biotoop gezond kunnen groeien. Daarnaast is het klimaat van nature optimaal voor het telen van een harde ui (met een hoog droge stof gehalte). De bodem in Nederland is zodanig dat extra voeding nauwelijks toegediend hoeft te worden.
  3. Voedselveiligheid: Nederlandse telers, verpakkers en handelaren werken volgens GlobalGAP of QS, BRC, IFS kwaliteitssystemen die de voedselveiligheid borgen. Binnen 4 uur is traceerbaar waar het product vandaan komt (teler, oogstdag en perceel, teeltproces).
  4. Smaak: De smaak van het product wordt beïnvloed door de rassenkeuze, door maximaal benutting van het klimaat en een door optimale bodem. Nederlandse uien worden op grootte, hardheid en inhoudsstoffen getest.
  5. Duurzaamheid: De bodem in Nederland zodanig dat het toevoegen van extra voedingsstoffen nauwelijks nodig is. Door goede preventieve gewascontrole wordt het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest geminimaliseerd.
  6. Vakmanschap: Het uienteelt bestaat in Nederland al meer dan 200 jaar en wordt van vader op zoon overgedragen. Nederland is het internationale kenniscentrum op het gebied van voedingslandbouw.
  7. Vers: Dankzij een efficiënt distributiesysteem, uitstekende bewaarcondities en de nabijheid van wereldhavens bereikt de ui haar bestemming in de kortst mogelijke tijd.
 

Sial 2010

Van 17 tot en met 21 oktober aanstaande vindt de ‘global food market place’ Sial 2010 plaats in Parijs. U kunt de uienstand vinden in hal zes, nummer 6E064. Voor meer informatie zie ook: www.onion.nl
Publicatiedatum: