Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Post-Kogeko neemt activiteiten Van der Meer Logistic over

Logistieke dienstverlener Post-Kogeko in Maasdijk neemt de activiteiten over van Van der Meer Logistic in Roelofarendsveen. Post-Kogeko wil met deze overname zijn positie in de Vries Logistiek versterken. De activiteiten in Roelofarendsveen vormen samen met het vrieshuis van Post-Kogeko in Acht een stevige basis om verder te groeien. De ambitie van Post-Kogeko is om de omzet in Vries Logistiek de komende jaren te verdubbelen.

Bij Van der Meer Logistic werken 66 mensen. Zij krijgen allen een arbeidscontract aangeboden bij Post-Kogeko. De vijftien vrachtwagens van Van der Meer Logistic gaan ook over naar Post-Kogeko. Ongeveer de helft daarvan zal worden vervangen door nieuwe vrachtwagens die voldoen aan alle milieu- en geluidsnormen. De andere voertuigen worden overgespoten in de huiskleuren van Post-Kogeko.Post-Kogeko zal de activiteiten in Roelofarendsveen integreren in de eigen bedrijfsvoering. Beide bedrijven hadden de afgelopen jaren een strategische samenwerking. In dat kader zijn de werkzaamheden al op elkaar afgestemd. Zo was er een gezamenlijke planning en brachten vrachtwagens lading van zowel Post-Kogeko als Van der Meer naar hun bestemming. In de komende periode worden processen en systemen verder op één lijn gebracht.

De overname van Van der Meer Logistics komt na verschillende andere overnames de afgelopen jaren. In 2008 werd Zutrans overgenomen, het transportbedrijf van Campina. Vorig jaar nam Post-Kogeko de activiteiten over van 4Star in Acht, dat de logistiek verzorgt voor diepvries producten van Beckers en Favory Convenience Food.

De schaalvergroting is volgens algemeen directeur Frans Denie essentieel om de efficiency te vergroten en beter in te spelen op de vraag van klanten. “De kunst in het wegtransport is om zo min mogelijk lege of halflege kilometers te rijden. Dan kun je kosten besparen en de CO2-uitstoot verminderen. Een voorwaarde hiervoor is een dicht netwerk en voldoende volume. Als we vervoersstromen slim combineren, rijden vrachtwagens minder kilometers zonder lading. Bovendien kunnen we klanten beter en flexibeler van dienst zijn.”

Publicatiedatum: