Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reguliere citroenen voorzien van bio-label

Siciliaanse telers opgepakt voor fraude

In Siciliƫ zijn twee telers opgepakt voor fraude. Ze hebben ten onrechte Argentijnse citroenen van een bio-label voorzien. De Italiaanse politie deed deze vondst op 10 oktober op een boerderij in de buurt van Syracuse. Er is meer dan 150 ton 'namaak-fruit' in beslag genomen, met een waarde van 300.000 euro.

De citrusvruchten werden ook nog eens als Siciliaans aangeduid. De twee eigenaren van het bedrijf moeten voor de rechtbank verschijnen.

De politie vond het verdacht dat er een komen en gaan van vrachtwagens was, terwijl in het land zelf juist veel citroenen geteeld worden. Dit bleek niet voor niks. Toen ze het bedrijf binnenstapten zagen ze tientallen werknemers dozen met Argentijnse citroenen legen. Deze werden vervolgens in nieuwe dozen ingepakt, met daarop het label 'biologisch product'. De goederen waren klaar om in Italiƫ en vooral in Noord-Europa verkocht te worden.