Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bescheiden rode ui kan slechte cholesterol verlagen

Tholen - Meestal worden ze over het hoofd gezien vanwege de voorkeur voor de grotere gele uien, maar volgens Chinese onderzoekers kan de bescheiden rode ui het cholesterolgehalte verlagen en hebben ze een preventieve werking bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.
 
De onderzoekers hebben aan hamsters met een hoog cholesterolgehalte geplette uien aan hun dieet toegevoegd en na acht weken was hun gehalte van het slechte cholesterol, Low Density Lipoprotein (LDP), met gemiddeld 20 % gedaald, terwijl bij de hamsters het gehalte van het onschadelijke hoge cholesterol, High Density Lipoprotein (HDL) niet was gedaald. 
 
Volgens Zhen Yu Chen, belast met het onderzoek aan de universiteit van Hong Kong, is er weinig bekend over de interactie van de rode uien met de menselijke genen en eiwitten die betrokken zijn bij het cholesterol metabolisme in het lichaam. 
De studie werd uitgevoerd om de interactie te karakteriseren met enzymen in een poging om de onderliggende cholesterolverlagende mechanismen te verkennen.
Dit is de eerste studie naar de interactie van rode uien met biologische functies en de resultaten ondersteunen de stelling dat regelmatige consumptie van uien het risico van hart- en vaatziekten vermindert, aldus Zhen Yu Chen.

Source: dailymail.co.uk
Publicatiedatum:
Auteur:
©