Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Nederlandse Tuinbouw lanceert 's werelds eerste website in 3D

Met de première van 's werelds eerste 3D FutureVision website zet de Nederlandse Tuinbouw dit najaar de campagne It's Alive voort. Op nederlandse.tuinbouw.nl kan de veelzijdige wereld van de Nederlandse Tuinbouw door een 3D bril bekeken worden.

Creatie, duurzaamheid, voeding, wetenschap, internationale handel, techniek en logistiek. Voor vrijwel iedere interesse en ieder opleidingsniveau is wel een pas­sende functie te vinden binnen de groene sector. Bovendien is het een sector in beweging en staat het bekend als een van de meest innovatieve van Nederland.

Toekomstblik in 3D

Toch denken nog te weinig jongeren aan de tuinbouw als toekomstig werkveld. Om jongeren van 16 tot 24 jaar bewust te maken van de vele mogelijkheden van de Nederlandse Tuinbouw wordt daarom in het najaar van 2010 de campagne 'It’s Alive' voortgezet. Helga van Marrewijk, van het Productschap Tuinbouw: "Om het innovatieve karakter van de tuinbouw te benadrukken zetten we nu een extra middel in: ’s werelds eerste 3D FutureVision website. Jongeren kunnen op nederlandse.tuinbouw.nl letterlijk een 3D toekomstblik werpen op hun mogelijke carrière in deze sector."

Van veredelaar tot klimaatspecialist

Martin Beers, 28, veredelaar: "Als veredelaar ben je eigenlijk een soort uitvinder, maar dan in de tuinbouw. Je bedenkt bijvoorbeeld een nieuw soort gebera, daarna ga je kijken wat ervoor nodig is om deze echt te creëren. Als kind was ik best inventief en bedacht van alles. Ik hield altijd wel van bloemen, dus dit is een uitkomst voor mij."

Joost van der Voort, 27, klimaatspecialist: "Ik zorg ervoor dat de omstandigheden voor een plant om te groeien in de kas optimaal zijn. Als klimaatspecialist let je niet alleen op de temperatuur, maar ook of de grond bijvoor­beeld schimmelvrij is. Er zijn zoveel factoren die groei kunnen optimaliseren. Voor mij maakt dat het boeiend, de allerbeste oplossing zoeken voor de allerbeste groei."

Bron: groentenenfruit.nl

Publicatiedatum: