Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CorpFrut wil stijgende export verder uitbreiden

Nederland grootste afnemer van Peruaanse watermeloenen

De export van watermeloenen uit Peru is van januari tot augustus van dit jaar met 247,6% gestegen. De bestemmingen van het fruit waren Nederland, met een aandeel van 75,3%, Ecuador met 13,2%, het Verenigd Koninkrijk met 5,7%, Chili met 3,9%, en Spanje met 1,9%.

Manuel Antonio Vences, algemeen manager van CorpFrut Peru SAC, vertelt dat de groei te maken heeft met de investeringen die zijn gedaan voor ontwikkeling van betere variëteiten. CorpFrut heeft drie meloenensoorten in het assortiment, met en zonder pit. De belangrijkste concurrent is Brazilië. De watermeloenplantages in dit land liggen volgens hem echter verwijderd van de havens en zijn getroffen door zware regen.

Voor komend seizoen, augustus-januari 2011, is het bedrijf van plan ongeveer 2.200 ton uit te voeren. Ook hoopt men nieuwe markten zoals Italië, China, Nieuw-Zeeland, Korea, Taiwan, Rusland en Canada te kunnen betreden.