Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"minder afzet door grotere eigen productie"

Export van aardbeien naar Verenigd Koninkrijk fors gedaald

Tholen - De aardbeienexport naar het Verenigd Koninkrijk is in de periode januari t/m augustus 2010 met 47% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit Marktbeeld aardbeien van het Productschap Tuinbouw. De export naar het Verenigd Koninkrijk is daarmee bijna gehalveerd en zakt daarmee naar de derde plaats als afzetmarkt voor Nederlandse aardbeien. Productmanager Gerard van Loon van The Greenery vertelt dat de eigen productie van het Verenigd Koninkrijk dit jaar veel groter is geweest. "Ook de minder zomerse weersomstandigheden hebben de export naar het land mogelijk gedrukt." Verder laat hij weten dat er in het najaar veel meer aardbeien naar het Verenigd Koninkrijk gaan dan in de voorgaande periode.

De uitvoer naar andere belangrijke bestemmingen als België (-16%) en Frankrijk (-25%) daalde ook ten opzichte van 2009, terwijl de afzet naar Duitsland steeg met 11% waarmee het land nu de op één na belangrijkste afzetmarkt voor aardbeien uit Nederland is.

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief

Bron: Productschap Tuinbouw (PT), www.tuinbouw.nl