Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Granaatappelsap versterkt spieren en vermindert pijn en stijfheid

Tholen -Volgens een onderzoek door biowetenschappers aan de universiteit van Texas in Austin beperken de antioxidanten van geperst granaatappelsap de zwakte van spieren, verbeteren ze het herstel en verminderen ze spierpijn en stijfheid bij atleten. De dubbel-blinde, gerandomiseerde proef testte het effect van granaatappelsap en placebo's op spieren na een excentrische oefening. Dit is een soort belasting van de spieren door stijfheid.
 De onlangs in "Medicine & Science in Sports & Exercise" gepubliceerde studie werd uitgevoerd om te bepalen of de ellagitannines (antioxidanten) in granaatappelsap een herstellend vermogen hadden om de skeletspieren bij mensen die routinematig aan weerstand werden blootgesteld te verbeteren. Er was al bekend dat het sap een gunstige werking bij hart- en vaatziekten, kanker, hoge bloeddruk, menopauze en ontstekingen kan hebben. Uit het onderzoek is gebleken dat granaatappelsap de zwakte van de elleboogspieren vermindert na excentrische oefeningen, waarvan bekend is dat ze pijn veroorzaken, en het herstel bevordert.

Publicatiedatum:
Auteur:
©