Zuid-Afrikaans XLnT introduceert Eco Pack System voor citrus

Tholen - Het Zuid-Afrikaanse citrusbedrijf XLnT heeft het voortouw genomen met de introductie van het Eco Pack System voor de export van citrus, en verpakt er nu ook citroenen, mandarijnen en sinaasappelen in.
 
Het citrusbedrijf XLnT introduceerde als eerste het Eco Pack System wat volledig bestaat uit plastics die recycleerbaar en herbruikbaar zijn. Nu worden er door zes pakstations op de West-Kaap citroenen, mandarijnen en sinaasappelen verpakt met behulp van het Ecopack System en worden naar vijf importeurs in het Verenigd Koninkrijk en een in de VS gestuurd.
 
Eco Pack is een gepatenteerd, innovatief lichtgewicht verpakkingssysteem van recycleerbaar materiaal en is ontwikkeld door Yosi Heyman van Eco Pack uit Israël. Het systeem bestaat uit een kunststof frame en twee lichtgewicht plastic hoezen die samen een economische en multifunctionele 'box' vormen voor het verpakken van verse en bevroren producten.
 
Na de eerste successen met het Ecopack system heeft XLnT er twee componenten aan toegevoegd bij de verpakking van citrus. Door het gebruik van hoekstukken en een plastic hoed is het fruit nu van 'top tot teen' met plastic ingepakt. Volgens Dr. Graham Barry van XLtN moeten de gebruikte materialen inpasbaar zijn voor het beoogde doel, technisch en ecologisch aanvaardbaar en economisch levensvatbaar. Lichtgewicht materialen met voldoende sterkte en duurzaamheid zorgen voor logistieke efficiëntie en een vermindering van de vervoers- en energiekosten tijdens het zee- en wegtransport.

Volgens Barry zal het systeem ook op het noordelijk halfrond tijdens het citrusseizoen door vooral Israel en Spanje gebruikt gaan worden.
 
Contact:
Dr. Graham Barry
The XLnT Citrus company
P.O. Box 5349
Helderberg 7135
Zuid-Afrika
ghbarry@gmail.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.