Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exporteurs willen van overheid betere faciliteiten

Chileense export stijgt 2,9%

Tholen - Vorst is de belangrijkste oorzaak van de lichte stijging van de export van verse groenten en fruit vorig seizoen en volgens de voorzitter van de Chileense exporteurs (Asoex), Ronald Brown, is er van de regering een krachtig beleid nodig inzake de wisselkoersen en om de productiviteit te verbeteren.

De export van versproducten in het seizoen 2009-2010 steeg met 2,9% tot 2.463.658 ton tegenover 2.394.658 ton in het voorgaande seizoen. De lichte stijging van de export is hoofdzakelijk te wijten aan nachtvorst, waarbij vooral steenvruchten en tafeldruiven getroffen werden. De aardbeving had wel vertragingen bij het transport tot gevolg, maar hebben niet tot significante verliezen bij de export geleid.
 
Volgens Brown moet de regering een krachtig ondersteunend beleid voeren voor de verbetering van de productiviteit en daarbij wordt gedacht aan belastingvrije invoer van machines, nieuwe technologie en automatisering, vermindering van de kosten voor certificering en logistiek, een internationaal agrarisch verzekeringssysteem op te zetten om de effecten door natuurgeweld te verzachten, een programma voor vernieuwing bij de ontwikkeling van nieuwe fruitrassen, een fonds voor technische ontwikkeling en bevordering van opening en toegang van buitenlandse markten.
 
 
 
Source: ASOEX

Francisca Celedon B.
Communications - Consultants CLB
Phone: 5971190 / 9 2998671
[email protected]

Publicatiedatum:
Auteur:
©