Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honduras loopt $ 40 miljoen mis in meloenexport

Tholen - Honduras zal door zware regenval een vertraging in de teelt van meloenen ondervinden en daardoor veertig miljoen dollar aan inkomsten mislopen. De extreem zware regenval in de periode van 15 juli tot 15 augustus, die elk jaar plaatsvind en in de volksmond de "Dog Days" genoemd worden, heeft de bodem helemaal met water verzadigd en daardoor hebben de kwekers niet kunnen zaaien zodat de oogstcyclus ook is verstoord.

Het probleem wordt nog groter gezien het feit dat ruim 20.000 arbeiders, waarvan 60% vrouwen, dan niet kunnen werken in deze sector die tot de toptien van de agrarische export behoort. Met een jaarlijkse export van 12 miljoen dozen, die voornamelijk bestemd zijn voor de Verenigde Staten en Canada, en een waarde van gemiddeld 10 dollar per doos is de waarde volgens het ministerie van Landbouw en Veeteelt (SAG) ruim honderd miljoen dollar.

Sinds de dertig jaar dat er in deze regio meloenen geteeld worden is er nog nooit zoveel regen gevallen in het regenseizoen als dit jaar. De hoop is nu gevestigd op enkele dagen droog weer, zodat er snel gezaaid kan worden en een deel van de verliezen beperkt kunnen worden door de levering van de internationaal veel gevraagde Cantaloupe- en Honingmeloenen.
 
 
 
 
Publicatiedatum:
Auteur:
©