Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan blijft lijstaanvoerder van Hillenraad 100

Groenteveredelaar Rijk Zwaan uit De Lier is opnieuw lijstaanvoerder van de Hillenraad 100, het overzicht van de 100 meest toonaangevende bedrijven in de Nederlandse glastuinbouw. Dat werd vrijdag 8 oktober bekend gemaakt tijdens het Hortigala van het Jaar in Delft.

Vorig jaar bereikte Rijk Zwaan verrassend voor het eerst de hoogste positie in de lijst. Het expertcomité van Hillenraad, voorgezeten door Willem Vermeend, liet weten nu zelf verrast te zijn door Rijk Zwaan. "Ook in deze lastige tijden doet dit inmiddels internationale concern geen concessies. Men houdt de vaart erin." Hillenraad beoordeelde de 100 bedrijven ook apart op maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatie. Hierop scoorde Rijk Zwaan respectievelijk een eerste en tweede plaats.Vitale bedrijfscultuur

De hoogste positie in de Hillenraad 100 dankt Rijk Zwaan volgens het juryrapport onder meer aan een hoge positie in de R&D Top 30, omringd door namen als Philips, ASML en Unilever, en de uitstekende kredietwaardigheid, door Dun & Bradstreet beoordeeld als triple A. Ook genoemd werden vrijdag de wijze waarop de voortdurende groei wordt gemanaged en de vitale bedrijfscultuur. "Van De Lier tot China, overal ter wereld ademt de organisatie eenzelfde spirit en aanpak", aldus het juryrapport.

Directeur Marco van Leeuwen was namens Rijk Zwaan aanwezig bij de bekendmaking. “We zijn hier heel trots op. Vooral ook omdat onze menselijke aanpak, zowel naar de medewerkers als naar buiten toe, opnieuw wordt gewaardeerd.” Van Leeuwen refereert hierbij aan de verkiezing van Rijk Zwaan tot Beste Werkgever van 2010, die een maand geleden plaatsvond. “Beide nummer 1 posities zijn een groot teken van waardering en verstevigen de goede commerciële en maatschappelijke positionering van Rijk Zwaan."

Publicatiedatum: