Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn al in februari in België

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn komt sneller dan gedacht naar België. Dat Albert Heijn daar een oogje op heeft laten vallen, was al langer bekend. Maar bij de voorstelling van de halfjaarresultaten kon of wou grote baas John Rishton daar nog geen timing op plakken. Rishton, die in maart 2011 Ahold verlaat om ceo te worden van Rolls-Royce, stak zich weg achter ‘logistieke redenen' en vooral ‘de lastige zoektocht naar de juiste winkelpanden' om zijn kaarten niet op tafel te moeten gooien. Maar supermarktwatchers sprokkelen beetje bij beetje zelf het verhaal bijeen.

Hoofdkantoor in Antwerpen

"In Antwerpen is het Belgische hoofdkantoor al volledig ingericht en gebruiksklaar", weet Jorg Snoeck, uitgever van RetailDetail. ‘De keuze voor Antwerpen is al bij al logisch, omdat dit logistiek het gemakkelijkst te besturen valt vanuit moederland Nederland. De eerste winkelfilialen zullen ook in die regio opengaan. De opening is al gepland voor februari 2011', aldus nog Snoeck.

Gerard Rutte van Uwsupermarkt.nl zegt dat ‘in het bestelsysteem van Albert Heijn al producten zijn opgenomen met de extensie B voor België. En ook de etikettering is men aan het aanpassen volgens de Belgische normen'.

Overstap Carrefour-topper

De Nederlandse supermarktgigant heeft alvast een grote transfer gerealiseerd: Pierre Vancrutsen. Onze landgenoot was bij Carrefour verantwoordelijk voor de rekrutering van kandidaat-franchisenemers voor Carrefour Market en Carrefour Express. ‘In een eerste fase wordt hij een soort van regiomanager met vrij ruime verantwoordelijkheden. Met zijn expertise is hij de geknipte persoon om het franchisenetwerk van AH in België op te bouwen', aldus Jorg Snoeck. Lars Vervoort van Carrefour bevestigt dat Vancrutsen maandag Carrefour verlaat: ‘Ik kan u inderdaad bevestigen dat hij voor Albert Heijn aan de slag gaat.'

Op de Amsterdamse hoofdzetel van Ahold wil Jochem van de Laarschot, vicepresident communicatie, het nieuws ‘bevestigen noch ontkennen'.

Bron: De Standaard
Publicatiedatum: