Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omvangrijke skimmingaanval bij Amerikaanse Aldi

De Amerikaanse afdeling van supermarktketen is door een grootschalige skimmingaanval getroffen, zo heeft het zelf bekendgemaakt. Aanvallers wisten de betaalautomaten aan te passen en kregen zo namen, rekeningnummers en pincodes in handen. Inmiddels is er al met de passen van meer dan duizend klanten gefraudeerd, maar analisten verwachten dat het aantal slachtoffers in de tienduizenden kan lopen.

Gezien de geografische locatie van de ALDI-winkels lijkt de operatie het werk van een georganiseerde groep criminelen, die het personeel lang genoeg wist af te leiden om de betaalautomaten met een gemanipuleerde versie te vervangen, aldus Jim Huguelet. Naar alle waarschijnlijkheid werden de ingevoerde gegevens op afstand, bijvoorbeeld vanaf de parkeerplaats, opgevangen.

"Er zijn zeker bendes actief, voornamelijk uit Oost-Europa, die op de straten van Amerika afkomen. Ze reizen letterlijk op en neer langs de snelweg en plaatsen skimmingapparaten op geldautomaten", aldus Avivah Litan van Gartner. Hij verwacht dat deze criminelen ook in staat zijn om meerdere winkels in meerdere staten op het zelfde moment aan te vallen. De gehackte betaalautomaten zijn inmiddels vervangen.

Bron: Security.nl
Publicatiedatum: