Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paarse aardappelprimeur in Britse supermarkt beschikbaar

Tholen - Een nieuw paars gekleurd aardappelras met de naam "Purple Majesty 'is nu verkrijgbaar in een Britse supermarkt. De aardappel heeft een karakteristieke diepe paarse kleur en is "zeer gezond". Vermoedelijk bevat de "Purple Majesty 'tot tien keer meer antioxidanten, genaamd anthocyanen, dan de traditionele aardappelrassen. Het nieuwe ras is ontwikkeld door Albert Bartlett van Colorado State University in een meerjarig durend proces en is niet genetisch gemodificeerd.



Catherine Tsang van Queen Margaret University zei: ”De nieuwe aardappelen krijgen hun karakteristieke kleur van de anthocianen, maar veel belangrijker zijn de anti-oxiderende eigenschappen die zelfs behouden blijven bij het koken. De rode aardappelen bevatten meer antioxidanten en studies hebben aangetoond dat dit een positief effect heeft op de bloedvaten en bloeddruk". Andere studies hebben echter geen van deze correlaties bevestigd. Een eerste oogst van 400 ton van de nieuwe paarse aardappelen worden deze week verkocht bij Sainsbury's in Schotland en het zuidoosten van Engeland.



Bron: DTS News Agency

Publicatiedatum:
Auteur:
©