Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

San Francisco wil verbod op Happy Meal

De Amerikaanse stad San Francisco wil de Happy Meal gaan verbieden als McDonald’s geen porties groente en fruit gaat leveren bij het gerecht. Het bestuur wil kinderen tegen overgewicht beschermen. Een Happy Meal bestaat meestal uit een hamburger, patat, frisdrank en een speelgoedje. Het bevat ongeveer 500 calorieën. In Nederland staat vers fruit als keuzeoptie tussen de toetjes, dit is ook in San Francisco zo. ‘Ik doe mijn best om de kinderen te beschermen tegen vet eten. Ik wil dat ze gezond opgroeien’, zegt initiatiefnemer Eric Mar in The Telegraph.

McDonald’s is het niet eens met het voorstel. De voedselkeuze van kinderen wordt volgens het bedrijf al dramatisch beperkt. Het verbieden van het Happy Meal zal de volgende stap zijn in de serie maatregelen om het thema ‘gezonder leven’ te promoten in de stad. De burgemeester verbood onlangs ook de verkoop van Coca Cola en Pepsi Cola in drankautomaten.

Bron: Snackkoerier
Publicatiedatum: