Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Telen met de menselijke maat"

Willem & Drees breiden uit naar meerdere regio's

Tholen - Willem Treep en Drees Peter van den Bosch begonnen in juni 2009 in de regio Amersfoort met 'Willem & Drees' om te ontdekken of het mogelijk is om aardappelen, groenten en fruit van boeren uit de buurt verkrijgbaar te maken in winkels in de buurt. Bij de start was er scepsis alom, maar de twee marketeers zijn inmiddels in vier regio's actief en breiden in het najaar wederom uit. Zelf verwachten ze in 2012 in het hele land actief te zijn.


Willem Treep tijdens AGF Detail. Rechts een echte Wellant-appelboom

"Als organisatie hebben we het afgelopen jaar veel geleerd. Voorheen gingen we bij onze klanten langs met de producten, maar we hebben ons systeem veranderd en klanten kunnen nu gewoon bij ons bestellen. We zijn eigenlijk een lokale groothandel geworden", vertelt Willem Treep. "Voordeel is dat de klant beter weet wat hij krijgt en dat hij beter de versheid in de gaten kan houden.""Wij geloven in het concept om door lokale voedselketens op te zetten, mensen kennis te laten nemen van het eten uit hun omgeving. Je moet bij wijze van spreken weer de hand kunnen geven aan degene die je eten verbouwd. Dan wordt het weer telen met de menselijke maat", vertelt Willem.Tijdens de AGF Detail stond er een echte Wellant-appelboom in de stand van Willem & Drees. "Zoiets zou best in een winkel kunnen. Zo beginnen we volgende week weer met complete spruitenstammen in de winkels", zegt Treep. "Wel moeten onze producte of biologisch, of een bijzonder ras, of aantoonbaar verser zijn. En het liefst natuurlijk alledrie! Telers kunnen we voldoende krijgen. Wel kunnen we winkels erbij gebruiken!"

Voor meer informatie:
Willem&Drees
Bisschopsweg 5b
3752 LK Bunschoten
Mob: 06-81917968
www.willemendrees.nl