Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BFV ondertekent protocol met China over export peren

Federaal minister van Landbouw Sabine Laruelle, en Yuanyuan Zhang, ambassadeur voor China in België, hebben woensdag een protocol ondertekend dat de sanitaire voorwaarden vastlegt voor de export van Belgische peren naar China. "Dit moet de Belgische Fruitveiling (BFV) helpen om de perenexport naar het land gevoelig uit te breiden", aldus Laruelle.

Na verschillende contacten tussen het Belgische Voedselagentschap en 'The General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine of the People’s Republic of China' (AQSIQ) werd een protocol opgesteld dat rekening houdt met de kwaliteitsvereisten van de Chinese autoriteiten. De productie voor China is enkel mogelijk in zones zonder bacterievuur en waar een intensieve strijd wordt gevoerd tegen de fruitworm.

Op basis van deze vereisten zijn het voorlopig enkel leden van de Belgische Fruitveiling die voldoen aan de exportvoorwaarden. Acht telers uit de regio Sint-Niklaas werden tot nog toe geselecteerd. Volgens de minister "evolueren we in de goede richting" en laat dit protocol aan BFV toe om de export van peren naar China gevoelig uit te breiden. Zij gelooft dat de Chinese markt ook zal opengesteld worden voor andere Belgische voedingsmiddelen.

Bron: VILT
Publicatiedatum: