Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: jaarrond beschikbaarheid peren niet bedoeld om import te concurreren

Het Engelse bedrijf Adrian Scripps Ltd uit Kent gaat Tesco 12 maanden per jaar Conference-peren leveren. Het bedrijf heeft voor 60.000 pond geïnvesteerd in een bewaarmethode waardoor de peren onder beter condities worden bewaard. De veranderingen in het klimaat zorgen ervoor dat de normale achteruitgang van de vruchten sterk wordt vertraagd. Daardoor zijn de Engelse Conference-peren nu het hele jaar beschikbaar voor de consument.

James Simpson van Adrian Scripps Ltd laat weten dat het geen nieuwe bewaarmethode is maar wel een zeer effectieve. Het bedrijf produceert 13.000 ton appelen en peren voor de Britse markt, waarmee ze een van de grootste onafhankelijke telers van het land zijn. James benadrukt dat deze zet niet bedoeld is om te concurreren met geïmporteerde peren uit België of Nederland. "De productiekosten in deze landen liggen veel lager maar we kunnen hiermee wel aantonen dat het mogelijk is", vertelt hij. "Het biedt Britse consumenten een alternatief voor het geïmporteerde fruit en wij hopen hiermee andere telers te stimuleren hetzelfde te doen."

Voor meer informatie:
James Simpson
Adrian Scripps Ltd
[email protected]
Tel: 0044 1892832406