Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laptophitte veroorzaakt huidbeschadigingen

Laptopgebruikers die vaak de computer op schoot nemen, moeten oppassen. Dat blijkt uit een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics. Het blijkt dat door het apparaat uitgestoten hitte op lange termijn kan leiden tot huidschade. Doktoren komen steeds vaker de symptomen van erythema ab igne tegen, in de volksmond ook wel 'geroosterd huid syndroom' genoemd. Vroeger kwam dit veel voor bij ouderen die te lang bij een open vuur bleven zitten, maar nu blijken laptopbezitters de voornaamste patiƫnten.

Door de hitte van harde schijven, DVD-drives, accu's en ventilatoren kan de huid van de gebruiker over een langere periode beginnen te verkleuren. Het is niet meteen gezondheidsbedreigend, maar kan in extreme gevallen tot huidkanker leiden.
In het artikel in Pediatrics wordt de zaak aangehaald van een 12-jarige jongen die elke dag enkele uren zat te gamen op zijn laptop. Door dit enkele maanden vol te houden, begonnen zijn benen bruine plekken te vertonen. De beste manier om 'geroosterde huid' te voorkomen, is door een laptop op een bureau te zetten, of er iets onder te plaatsen.
 
Publicatiedatum: