Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online platform streekproducten

Waar zijn streekproducten te halen, welke boeren en telers leveren ze en welke prijs vragen ze ervoor? De nieuwe site thegreenbee.nl brengt dit overzichtelijk in kaart. Bedoeld voor consumenten én ondernemers. Bezoekers van het online platform komen direct in contact met boeren en telers. Ook is te zien welke producten ze te koop aanbieden en tegen welke prijs. Iedere bezoeker kan zelf eenvoudig locaties toevoegen. Zo kunnen horecaondernemers en cateraars ook hun favoriete adressen doorgeven.

De initiatiefnemers thegreenbee.nl waren het zat dat ze voor verse producten in de supermarkt vaak de driedubbele prijs betalen dan dat de boer of teler ervoor krijgt. ‘Bovendien is het product in de supermarkt niet écht vers en komen producten steeds vaker uit andere landen. Door thegreenbee.nl slaan we twee vliegen in één klap', aldus Maurits Tofohr.

‘De bezoeker vindt eenvoudig verse en scherpgeprijsde producten en de boer en teler zijn minder afhankelijk van de machtige tussenhandel. Dit initiatief zorgt er bovendien voor dat lokale relaties versterkt worden en mensen met een passie voor eerlijk en vers eten en drinken elkaar eenvoudig vinden.'

Bron: Biofoodonline
Publicatiedatum: