Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gratis fruit voor schoolkinderen

Overgewicht Utrecht Overvecht in 4 jaar van 27% naar 20%

Fantastisch nieuws! Ook in Nederland werkt de JOGG/Epode-aanpak. In 2004 is Utrecht in de wijk Overvecht gestart met een project om overgewicht bij kinderen terug te dringen. De gehanteerde aanpak lijkt als twee druppels water op de Epode-aanpak. Onder leiding van een bevlogen projectleider van de GGD worden vanaf 2004 kinderen en ouders structureel met initiatieven en voorlichting bestookt om gezond eten en voldoende bewegen onderdeel te maken van de opvoeding.

Gratis Fruitbakjes

Omdat er geen geld beschikbaar is om structureel op school gratis fruit aan kinderen te verstrekken hebben schoolkinderen in Overvecht gratis fruitbakjes gekregen. Ouders zijn opgeroepen elke dag als tussendoortje fruit mee te geven. Door de gratis bakjes geeft nu meer dan 80% (was <20%) hun kinderen fruit mee. Bijkomend ongepland effect is dat veel ouders zelf bedacht hebben dat de bekers vruchtensap (vitamine C met suiker) beter vervangen kunnen worden door water!

Partneroverleg in Symphony’s

Op 15 september waren we voor het vierde GO4Kids Partneroverleg te gast in het nieuwe top-line restaurant Symphony’s van Avenance. Na twee jaar GO4Kids een goed moment om een tussenstand op te maken ten aanzien van wat is bereikt en wat GO4Kids het komend jaar te doen staat. Onder- staand komen een aantal zaken aan bod. Ook JOGG was aanwezig om verslag te doen van de vorderingen. De presentatie van het bestuur is te downloaden op www.GO4Kids.org.

Doelstelling GO4Kids 2008

Bij de start van GO4Kids waren de doelstellingen: gemeenten enthou- siast maken voor een JOGG/Epode- project, sponsorovereenkomsten sluiten met gemeenten, zorgen voor ondersteuning van JOGG project- leiders en hun gemeenten door een landelijk bureau en meer partners werven voor GO4Kids om een en ander te financieren en meer invloed te verwerven.

Doelstelling GO4Kids 2011

Inmiddels vormen Daphne Ketelaars en Matthijs van Kampen het JOGG- bureau. De afspraak is dat zij de contacten met gemeenten overnemen en gemeenten die voor de JOGG-aanpak kiezen gaan ondersteunen. GO4Kids kan zich daardoor in 2011 toeleggen op het uitbreiden van het aantal partners, het stimuleren van GO4Kids partners om lokaal als private partner te participeren in een JOGG- project, het financieel ondersteunen van JOGG en JOGG-projecten en het verder vormgeven van de samenwerking met JOGG. Uiteindelijk is het doel om GO4Kids in 2011 om te vormen tot de ‘club’ van private partners van JOGG met een eigen vertegenwoordiging in het bestuur van JOGG.

Doelen JOGG in 2010

Het doel van JOGG is om eind 2010 met 7 JOGG-gemeenten een samenwerkingsovereenkomst te hebben. In vijf jaar tijd moet dit aantal toenemen naar 75 JOGG- gemeenten. Daarnaast streeft JOGG naar 5 of 6 landelijke sponsors die naast bijdragen van het ministerie van VWS, GO4Kids en gemeenten het landelijk bureau helpen financieren.

Uitdragen partnerschap GO4Kids

GO4Kids heeft een tekst opgesteld die door haar partners gebruikt kan worden om bijvoorbeeld in jaarverslagen en op de bedrijfs- website uiting te geven aan het partnerschap met GO4Kids. We zullen deze tekst binnenkort toesturen samen met de aankondiging van de factuur voor 2010/2011. Ook is deze tekst te downloaden op www.GO4Kids.org.

Interesse in bestuur GO4Kids?

GO4Kids richt zich bij het werven van partners op de Levensmiddelen- industrie, Catering, Groothandels, Horeca, Foodretail, Sport/bewegen en Zorgverzekeraars. GO4Kids streeft naar een vertegenwoordiging van elk van deze branches in het bestuur. Interesse?

Contact en informatie

Het bestuur van GO4Kids (Jan Kooiker, Jaap Seidell en Paul Wortelboer) is bereikbaar via [email protected] en www.GO4Kids.org.

Publicatiedatum: