Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Greenery en Freshweb.nl eerste sponsors

Vervolg schoolfruitregeling start begin 2011

In januari 2011 krijgt de gratis fruitverstrekking aan basisscholen in het kader van de EU-schoolfruitregeling een vervolg. Twee sponsors, The Greenery en Freshweb.nl, zorgen er voor dat dit schooljaar meer kinderen op scholen gratis groenten en fruit krijgen dan vorig jaar. Voor de regeling is in totaal ruim vier miljoen euro beschikbaar. Onder andere de sponsors betalen de ene helft, de EU de andere helft. The Greenery en Freshweb.nl zijn de eerste sponsors; met enkele andere kandidaatsponsors is het Productschap Tuinbouw (PT) in gesprek.Bij de EU-schoolfruitregeling krijgen schoolkinderen voor een periode van maximaal 10 weken een gratis gezonde groente en fruitsnack. Met het nu beschikbare budget kan een kwart van het totaal aantal van circa 8.000 basisscholen worden voorzien. Deelnemende scholen moeten een actieve rol spelen bij de actie en bij vervolgactiviteiten, door het promoten van schoolfruit bij ouders en kinderen. De EU-schoolfruitregeling heeft immers als doel te bevorderen dat kinderen na de kennismaking structureel groenten en fruit gaan eten, zoals via het programma SchoolGruiten.
 
De regeling kent dezelfde opzet als vorig schooljaar. De belevering moet plaatsvinden in een periode tussen de vijf en tien aaneengesloten weken. De belevering is geïntensiveerd van 10 naar minimaal 20 en maximaal 30 porties. Het maximaal te vergoeden bedrag ligt met 42 eurocent per portie iets hoger dan vorig schooljaar. Voor schooljaar 2010 – 2011 zijn er twee actieperiodes. De eerste periode start na de kerstvakantie; de tweede periode in april. De totaal beschikbare subsidie wordt gelijk over de twee periodes verdeeld.
 
De sponsoren The Greenery en Freshweb.nl hebben beide op regionaal niveau al ervaring met schoolfruitprogramma's en zullen zich ook inspannen voor de continuering van het consumeren van groente en fruit op basisscholen.
 
Scholen (ook als ze zich eerder niet hebben aangemeld) en geregistreerde leveranciers krijgen apart bericht over de regeling. Eventuele nieuwe kandidaten voor het sponsorschap kunnen zich nog bij het PT aanmelden.
 
Voor meer informatie neemt u contact op met Geert Pinxterhuis, tel. 079 3470651 of e-mail g.pinxterhuis@tuinbouw.nl of u bezoekt onze website op www.tuinbouw.nl.
Publicatiedatum: