Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemengde groentenpakketten verleppen snel

De pakketten gesneden en gemengde groenten die in supermarkten worden verkocht variëren behoorlijk in kwaliteit en deze gaat na het aankopen ook vrij snel achteruit. Die conclusie trekt de Consumentenbond op basis van de beoordeling die een groep van 13 getrainde proefpersonen maakte van 20 gemengde groentenpakketten. Het panel keek zowel op de dag van aankoop als op de houdbaarheidsdatum naar 6 basispakketten, 6 Hollandse pakketten en 8 Italiaanse groentenpakketten. In totaal kregen maar 7 pakketten een rapportcijfer van 6,0 of hoger. Het panel vindt dat er ook een verpakkingsdatum op een gemengd groentenpakket zou moeten staan.

De ingrediëntenvermeldingen kloppen over het algemeen vrij goed. De Consumentenbond stelt wel vast dat de zakken van een zelfde leverancier soms behoorlijk kunnen verschillen in samenstelling. De leveranciers van de groentenpakketten snijden en mengen de groenten eerst in grote hoeveelheden. Omdat de groenten niet allemaal even zwaar zijn ontmengt de bulk gaandeweg. Een aantal leveranciers heeft laten weten op dit punt naar verbetering te streven.

Van de zes basispakketten krijgt Top's Basis roerbakmix, die bij Dirk, Digros en Bas wordt verkocht, de hoogste waardering. Van de Hollandse pakketten is het hoogste cijfer voor de C1000 Hollandse roerbakgroenten en in de Italiaanse pakketten is het panel het meest enthousiast over de mix die Albert Heijn verkoopt.

bron: Consumentengids
Publicatiedatum: