Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"vertragingen in verstransport maar grote problemen uitgebleven"

Stakingen Griekse truckers voorbij

Tholen - Griekse vrachtwagenchauffeurs hebben na drie weken staken het werk weer hervat. De truckers protesteerden tegen regeringsplannen voor het liberaliseren van de sector. De stakingen en wegblokkades en zorgden hebben de Griekse handel en export getroffen. Nico Persoon van Combifruit International vertelt opgelucht te zijn dat de stakingen voorbij zijn. "Wij hadden zelf geen verse producten onderweg maar onze orders hebben wel vertraging opgelopen", vertelt hij. Volgens hem lag de aanvoer naar Kreta zo goed als lam waardoor de schappen in de supermarkten leeg waren. "De handel is sinds het weekend weer op gang gekomen." Hij verwacht dat er AGF-handelaren zijn die flink zijn getroffen door vertragingen en bederf van de producten als gevolg van de stakingen.

André Nieuwenhuis laat weten dat de schade voor Olympic Fruit beperkt is gebleven. De importeur heeft momenteel druiven uit Griekenland. "Vanwege wegblokkades zijn er wel zendingen die later konden vertrekken dan gepland maar echte grote problemen zijn gelukkig achterwege gebleven", vertelt hij. André vertelt dat vooral het binnenlandse transport werd gestaakt. "Daardoor was het lastig om de druiven van het veld in de pakstations te krijgen maar het vervoer naar buitenlandse bestemmingen kon gewoon doorgaan."