Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine verschuivingen groente en fruitprijzen in Polen en Rusland

Tholen – Vorige week zijn de groothandelsprijzen voor groenten door een groter aanbod gedaald. Bij de bloemkool varieerde in prijs tussen de 35 en 43 eurocent per stuk. Ook bij rode kool was er een prijsdaling door de grotere aanvoer van de herfstteelt. Bij de komkommers is de aanvoer stabiel en ook de prijzen fluctueren nauwelijks en liggen met 63 tot 75 eurocent per kg. op het zelfde niveau van de week ervoor. Tomaten werden licht in prijs verhoogd door een minder grote aanvoer, mede door de regen.

De aankoopprijzen van frambozen voor de verwerkende industrie blijven stabiel en liggen afhankelijk van het aangeboden ras tussen 90 en 100 cent per kilogram. De prijzen van paprika op de markt in Moskou stonden door het grote aanbod onder druk en daalden van ruim een euro tot 70 à 85 cent. Bij de aanzienlijk grotere volumes van Conference peren uit België en Nederland werd er een lichte prijsdaling van circa 15 cent per kilogram genoteerd.

De prijzen voor sinaasappelen en bananen blijven gelijk aan de week ervoor. Importsinaasappelen uit Zuid-Afrika bleven met 13 euro per doos gelijk in prijs, evenals grapefruit met bijna 18 euro per doos van 17 kg.

Bron: fresh-market.pl

Publicatiedatum: