Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle Witlof Biënnale 2010 afgelopen vrijdag en zaterdag

Voor de witlofwereld was er afgelopen vrijdag en zaterdag de Witlof Biƫnnale. Deze keer vond deze tweejaarlijkse bijeenkomst, georganiseerd door LTO in samenwerking met de vakgroep, in Nederland plaats. Vrijdag was er een symposium in Zwolle met aansluitend een forumdiscussie. Op zaterdag vond er een bedrijfsbezoek plaats bij Bruins IJssellof in IJsselmuiden, een moderne grootschalige witloftrekkerij, waarna het gezelschap vertrok naar Espel in de Noordoostpolder.Hier was een beurs ingericht met een groot aantal deelnemers, waaronder bedrijven in zaden, koel apparatuur, gewasbescherming, advisering en mechanisatie.
Aangezien het op het rassen demoveld erg nat was, had men van alle rassen een meter pennen opgerooid en binnen tentoongesteld. Op deze wijze kreeg men toch een redelijk beeld van de diverse rassen. Verder vond er 's middags nog een rooidemo plaats en kon men het sorteren van de gerooide pennen bij Jan de Vries Flevolof in de praktijk zien. Ook kon men meteen een kijkje nemen in de nieuwe trekkerij die eind oktober in bedrijf wordt genomen.

Als laatste kon men op de beurs nog een rassentrekproef bekijken van rassen voor de late trek. Een ras dat hier in positieve zin opviel, was Ho 1122 . Het geeft een mooie spitse krop met weinig pit en een zeer goed shelflife . Mede door zijn iets kortere krop dan de standaard is Ho 1122 uitstekend geschikt voor de kleinpak. Het ras is gekweekt door Vilmorin en wordt in Nederland op de markt gebracht door Nickerson-Zwaan. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Biƫnnale. In 2012 zal de organisatie door onze Belgische buren plaats vinden.
Publicatiedatum: