Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
supermarktprijzen in Nederland en Duitsland onveranderd

Witlofexport blijft stabiel

Ook in de maand juli blijft de export van witlof naar de belangrijkste 7 exportlanden stabiel ten opzichte van dezelfde maanden in 2009. De export tot en met juli 2010 komt uit op bijna 9.400 ton, terwijl deze in 2009 nog 9.140 ton was. Er is dus een lichte stijging van de export van de witlof zichtbaar. Uit figuur 2 blijkt dat de weekexport ook redelijk stabiel was in de weken 31 tot en met week 33. In week 34 stijgt de export naar Italië en Frankrijk.

Stabiele supermarktprijzen in Nederland en Duitsland

Witlof is in Duitsland in week 36 tot en met 38 stabiel geprijsd. Alleen Edeka maakt in week 37 een uitstapje naar een lagere prijs, maar gaat vervolgens in week 38 weer terug naar het niveau van week 38. De overige formules hanteren in die weken een stabiele prijs voor een kilo witlof.

Ook in Nederland zijn de prijzen voor witlof stabiel. Bij Albert Heijn, C1000 en Jumbo kost de witlof in die weken € 1,98 per kilo. Super de Boer heeft in week 35 nog een lage prijs met € 1,58 per kilo, maar de prijs stijgt daarna naar € 2,58 per kilo. Plus is in week 35 en 36 het duurst met € 2,78 per kilo, en gaat daarna op hetzelfde niveau zitten als de andere formules met € 1,98 per kilo.

Voor het complete marktbeeld klik hier.

Bron: Marktbeeld Witlof, Productschap Tuinbouw (PT), www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: