Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse exporteur Sicagri-Ollier breidt biologische assortiment uit

Sicagri-Ollier, op dit moment al één van de grootste producenten en exporteurs van bio-groenten in Frankrijk, heeft besloten om het assortiment uit te breiden. Het bedrijf produceert 100.000 ton aan conventionele groenten dat naar West- en Oost-Europa wordt geexporteerd.

Hun belangrijkste biologische product is bloemkool, evenals savooiekool, courgette en uien. Sicagri-Ollier verwacht dit jaar 500 ton biologische producten te produceren. Dit betekent een duidelijke stijging ten opzichte van de productie van vorig jaar.

Het besluit is het gevolg van een toegenomen vraag, zowel in Frankrijk als op de Europese Markt. Renud Barbier legde uit dat er vooral op de Britse markt meer vraag is ontstaan. Dit geldt ook voor andere markten.

Sicagri-Ollier exporteert reeds biologische producten naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Ook voorziet het bedrijf de Franse markt van bio-groenten. Barbier verwacht dat de vraag in de toekomst nog verder zal stijgen en hoopt dat hierdoor de biologische exportmarkt in de toekomst nog breder zal worden.

Voor meer informatie:
Renaud Barbier
Sicagri-Ollier
[email protected]
www.sicagri-bretagne.fr/anglais
Publicatiedatum: