Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Internationale Open Dagen Seminis:

Veel aandacht voor machinaal oogsten Easy Harvest BroccoliTholen - Vorige week vonden de eerste Internationale Open Dagen van Seminis plaats, onder de vlag van Monsanto. Het veredelingsbedrijf toonde in Enkhuizen het internationale publiek haar uitgebreide rassenportfolio, variërend van uien tot broccoli en van ijsbergsla tot bloemkool.Eén van de innovaties die Monsanto liet zien was een machinaal oogstbare broccoliras 'Easy Harvest Broccoli'. Met de demonstratie van de oogstmachine werd aan de aanwezige telers getoond hoe makkelijk het broccoliras - ook onder natte omstandigheden - kan worden geoogst. Het ras kenmerkt zich door een schone steel (nauwelijks blad tot zo'n 10 centimeter onder het scherm - met een uniforme kroon. Seminis verwacht dat het ras in 2013 in Nederland commercieel zal worden geteeld.

De Open Dagen vonden plaats in het kader van de Living Proof-campagne, die Monsanto Vegetable Seeds speciaal ontwikkelde voor partners in de sector. Met Living Proof biedt Monsanto een scala aan evenementen, trainingsessies en trial demonstraties om producten te ervaren, innovaties te ontdekken, kansen te verkennen en ervaringen uit te wisselen.