Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voedselveiligheid vraagt mondiaal keurmerk

Freshfel onderstreept toegevoegde waarde voor de hele sector

Tholen – Op de driedaagse conferentie van de World Union of Wholesale Markets (WUWM) in Palma de Mallorca is gepleit voor betere ondersteuning, begrip en respect voor de belangrijke rol die groothandelsmarkten spelen in de mondiale voedselvoorziening en distributie. Op de conferentie kwamen vanuit de hele wereld vertegenwoordigers vanuit de groothandelsmarkten en vertegenwoordigers van de overheid die ook op deze markt actief zijn en was gericht op de toekomstige kansen en trends voor innovatie en zakelijke dienstverlening en op de vraag hoe wereldwijd aan de toekomstige voedselvraag voldaan kan worden.

Mr. Henri belichtte de paradox van de huidige situatie voor de verssector. De overheden falen bij het erkennen en legaliseren van de voordelen en waarden van keurmerken voor de voedselveiligheid en daarom is er een enorme wildgroei van particuliere normen, terwijl op hetzelfde moment het consumenten vertrouwen door acties van NGO’s daalt.

Er kan echter worden gesteld, aldus Henry, dat de op de markt gebrachte groenten en fruit nog nooit zo veilig zijn geweest voor de consument als tegenwoordig. Groothandelaren, im- en exporteurs leveren elk hun unieke expertise aan de producten en eindgebruikers, en dragen bij aan vraag en aanbod op de markt om aan de wensen van de klanten te voldoen. Verder leveren ze toegevoegde waarde bij het verpakken en distribueren en spelen ze ook een belangrijke pedagogische en educatieve rol in de keten.

Henri concludeerde: "Hoewel vandaag de dag veel pleit voor korte en lokale distributiekanalen tussen producenten die rechtstreeks aan de consument leveren, kunnen we de waarde niet ontkennen van een aanbodsketen in de nabijheid die de consument een zeer brede en veilige keus aan verse producten kan bieden."

Bron: Freshfel

Publicatiedatum: