Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteareaal Thüringen -9%

Tholen – Dit jaar is volgens een telling van het Thüringer bureau voor statistiek de oppervlakte vollegrondsgroente in de deelstaat 1.295 hectare en dat is 114 hectare minder dan vorig jaar. De daling in hectares is overigens niet geheel aan de telers, maar ook aan een andere methodiek van de tellingen te wijten. Kleinere bedrijven worden niet meer meegeteld. De meest geteelde gewassen zijn asperges met 425, bloemkool met 225, witte kool met 170 en uien met 149 hectare, waarbij deze groentesoorten drie kwart van de geteelde oppervlakte innemen. Verder worden er op 40 ha. broccoli, op 16 ha. rode kool, op 45 ha. spinazie, op 71 ha. augurken en op 79 ha. bonen geteeld, de oppervlaktes van andere groentesoorten zoals bv. sla zijn in de vollegrondsteelt van geen betekenis.

De nog niet in productie zijnde aspergevelden zijn met 45 hectare uitgebreid, terwijl de arealen bij rode kool, spinazie en bonen in vergelijking met vorig jaar bijna zijn gehalveerd. In de glastuinbouw wordt op 46 ha. groenten geteeld, bijna 6 ha. minder dan het jaar ervoor en daarvan is 36 ha. in gebruik voor de teelt van tomaten. Verder wordt er op 5 ha. komkommers en op 3 ha. kropsla geteeld.

Publicatiedatum:
Auteur:
©