Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Klein bedrijf, maar pionier in de bio-beschermingsmiddelen'

Gewasbeschermingsmiddel AgraQuest voor alle groente- en fruitgewassen

AgraQuest focust zich op de ontwikkeling van zeer efficiënte bio-gewasbeschermingsmiddelen en laag-chemische bestrijding van ziekten en plagen. Ook zet het bedrijf zich in voor opbrengstverhogende producten om de landbouw te verduurzamen.Het hoofdkantoor van het bedrijf is in Californië gevestigd. Bio-beschermingsmiddelen bieden telers bescherming van eenzelfde niveau, zonder de milieu-impact van oudere synthetische pesticiden", vertelt Sarah Reiter, verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing van AgraQuest. Deze bio-pesticiden verhogen de opbrengst en verminderen de chemische residuen.Het meest bekende product is de 'Serenade fungicide'. Dit middel bevat geen residuen en kan worden gebruikt op alle groente- en fruitgewassen. "Regelgevingen over de hele wereld worden aangepast, veel oudere middelen voldoen niet meer aan de eisen. In de EU bijvoorbeeld, zijn inmiddels bijna 700 middelen van de lijst geschrapt. Serenade fungicide is een mogelijke oplossing voor de Europese telers. De prijzen voor de bio-middelen van AgraQuest zijn vergelijkbaar met conventionele bestrijdingsmiddelen.

Onder meer grote bedrijven als BASF en Monsanto willen AgraQuest-producten in hun assortiment opnemen. "We zijn een klein bedrijf, maar een pionier in de bio-gewasbeschermingsmiddelen", zegt César Lamonega.

Voor meer informatie: [email protected] en www.agraquest.com.