Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten en fruit waar je vaak van moet plassen

Vaker dan 8 keer per dag plassen en soms last van ongewild urineverlies? Grote kans dat je een overactieve blaas hebt, ook wel aandrangincontinentie genoemd. Je voedingspatroon kan veel invloed hebben op de ernst van symptomen. Want van sommige voeding en bepaalde dranken blijf je naar de wc gaan.

Citrusfruit en sap

Citrusfruit zoals ananas, sinaasappels, grapefruits, clementines, citroenen en limoenen bevatten zuren die de blaas kunnen irriteren. Dit kan de plasaandrang vergroten. Het sap van deze vruchten heeft een soortgelijk effect.

Tomaten

Tomaten bevatten zuren die de incontinentiesymptomen kunnen verergeren. Ook verhogen producten waar tomaten in verwerkt zijn zoals spaghettisaus, chili, tomatensap en ketchup, de kans op “lekkage”.

Cranberry’s

Deze gezonde vruchtjes dragen bij aan het voorkomen van blaasontsteking en infectie van de urinewegen. Ze bevatten echter ook zuren, wat betekent dat ze problemen kunnen veroorzaken voor mensen met aandrangincontinentie.

Bron: dokterdokter.nl
Publicatiedatum: