Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkeling aspergesteekmachine centraal tijdens ThemaTuinen

Automatisering kan helpen bedrijfsprocessen te verbeteren, kosten te besparen, een betere kwaliteit te geven of de arbeid te verlichten. Ondernemers starten vaak enthousiast aan een project, maar het lukt niet altijd om dit tot een goed einde te brengen. Wat betekent het voor het bedrijf, als de innovatie niet het gewenste resultaat oplevert? Hans Olsthoorn (Flynth adviseurs en accountants) vertelt hierover tijdens ThemaTuinen op 6 oktober bij Fred van Paassen Chrysanten in Andijk.

De Aspergesteekmachine is een innovatie die met het gewenste resultaat is gerealiseerd. Cees van Tiggelen was betrokken bij de ontwikkeling van de aspergesteekmachine voor het volautomatisch detecteren, steken en opslaan van asperges. Van Tiggelen vertelt samen met Eric Legdeur (EWAC) over het innovatieproces en geeft de aanwezige ondernemers praktijktips om te innoveren. Het project aspergesteekmachine hoort overigens tot de laatste tien genomineerden van de ‘Herman Wijffels innovatieprijs’.

Nieuwe inhoesmachine

Naast een rondleiding op het te bezoeken bedrijf waarin Fred van Paassen vertelt over zijn ervaringen met de inrichting van zijn bedrijf, is een videopresentatie te zien van de nieuwe unieke inhoesmachine voor snijbloemen. Op het bedrijf gebeurt het proces bijna volledig automatisch: potten persen, transport van en naar de kas, planten, oogsten en inhoezen. Van Paassen werkte met het prototype van de inhoesachine die voor de sector van groot belang is en vertelt over zijn verwachtingen.

Win 40 uur innovatieadvies

Tijdens de bijeenkomst maken de bezoekers kans op 40 uur aan innovatieadvies. Met het vertellen van hun innovatieve idee aan de adviseur Innovatie, maken zij kans op 40 uur gratis innovatieadvies. Tijdens de 40 uur wordt eerst het idee verder verkend en vervolgens een plan van aanpak en een businesscase opgezet samen met de adviseur Innovatie van Groeiservice. Deze prijs wordt aangeboden door de afdeling Innovatie van LTO Groeiservice.

Nog twee keer ThemaTuinen

Kom ook ThemaTuinen op 24 november bij Opti-flor in Monster en 15 december bij Triomaas in ’s-Gravenzande. Respectievelijk staan de thema’s personeel en arbeid en afzet centraal.

Meer informatie

Flynth adviseurs en accountants, Interpolis en LTO Groeiservice organiseren dit najaar ThemaTuinen. Bekijk het volledige programma op www.groeiservice.nl (Evenementen - ThemaTuinen). Tevens is hier het aanmeldformulier te vinden.

Publicatiedatum: