Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
World Food Moscow van cruciaal belang voor CFFA’s

Chileense groenten- en fruitexport naar Rusland groeit

Tholen - De Russische markt is voor de Chileense export van groente en fruit de laatste jaren steeds belangrijker geworden. De cijfers laten zien dat Rusland de derde grootse ontvanger is in Europa van Chileense producten die rechtstreeks uitgevoerd worden. Daarnaast gaat er nog een aanzienlijk deel van de Chileense export via de importeurs vanuit de West-Europese havens.
 
Volgens Christian Carvajal, marketing manager van Chilean Fresh Fruit Association (CFFA), wordt een groot deel direct vanuit Chili naar Sint Petersburg verscheept, maar de re-export vanuit de Duitse en Nederlandse havens is niet terug te vinden in de statistieken.
 
De officiële cijfers tonen dat de export dit jaar naar Rusland groeide met 27% tot 102.792 ton. De belangrijkste producten zijn tafeldruiven (41%), appels (38%) en kiwi's met 13%, steenvruchten zijn in mindere mate aanwezig op de Russische markt.
 
Volgens Europees manager Lianne Jones van CFFA was deelname aan de World Food Moscow van belang voor de CFFA om op de herstellende en groeiende markt
nieuwe openingen te creëren voor het Chileense fruit. Onze deelname in de stand in het ProChile paviljoen maakte ons toegankelijker voor bezoekers.
 
Volgens CFFA manager Carvajal was er een record deelname dit jaar met 14 exporterende bedrijven en meer dan 22 vertegenwoordigers, waarvan de meesten al goede relaties hebben op de Russische markt. Onze aanwezigheid op de beurs was van belang om de bestaande relaties te bestendigen en op het verkennen van nieuwe kansen die er ongetwijfeld liggen in Rusland.

Contact:
Lianne Jones
Chilean Fresh Fruit Association
Tel: + 44 (0) 113 366 3128
Fax: + 44 (0) 113 366 3129
www.chileanfreshfruit.com

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©