Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
woensdag 19 en donderdag 20 januari 2011

Ondernemer mag BioVak 2011 niet missen

De biologische markt groeit door. Er komen nieuwe kanalen bij, nieuwe aanbieders, nieuwe producten, nieuwe boeren. In zo'n dynamische markt gebeurt veel interessants. BioVak 2011, als ontmoetingsplaats voor de sector 'van boer tot winkelvloer', wordt daarom groter en gevarieerder dan ooit.

Biologisch is al lang geen rage meer, het is een duurzame trend. Consumenten worden bewuster, dankzij internet en voorlichtingsacties, ze willen gezond eten zonder rommel erin en erop. Het bedrijfsleven hecht steeds meer waarde aan duurzaam ondernemen. Biologisch is een heel concrete manier om nú duurzaam en gezond te produceren en te consumeren. Het afgelopen half jaar bijvoorbeeld verkochten de supermarkten 12% meer aan biologische voeding, vooral door een groeiend aanbod. Opvallend is dat er steeds meer A-merken met biologische producten komen, van Nestlé, Remia tot Heinz. BioVak 2010 had trouwens de primeur van Kwekkebooms Grootmoeders biologische kroket!

Veel vraag naar standruimte op BioVak

Veel bedrijven willen op de BioVak 2011 laten zien wat ze te bieden hebben aan andere schakels in de keten. ICEM en de Vakgroep Biologische landbouw van LTO en Biologica, die de vakbeurs organiseren, verwachten 15 procent meer standhouders. Van de standhouders van vorig jaar zegt 85% zeker terug te willen komen. Zelfs uit het buitenland (o.a. België, Polen en Frankrijk)) is belangstelling en is standruimte geboekt. Wie zeker wil zijn van een plaats wordt aangeraden tijdig te reserveren. De beurs is immers al over drie maanden.

Stuurgroep BioVak uitgebreid

BioVak is in 2008 gestart als een samenwerking tussen ICEM en de Vakgroep Biologische Landbouw van LTO en Biologica. Samen vormden zij de Stuurgroep BioVak onder voorzitterschap van Kees van Zelderen. Omdat de retail en de horeca nu ook tot de doelgroep behoren is de Stuurgroep uitgebreid:
Kees van Zelderen, biologisch veehouder en voorzitter, Bavo van den Idsert, secretaris VBP en PBS, Joop en Mike de Looze van ICEM, Sjoerd de Hoop, biologisch veehouder en medewerker van ICEM, Jos Beugelsdijk, vakgroep LTO Biologica, Jelle Maas, Wageningen UR/BioKennis, André Brouwer, communicatiecoördinator Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.
Voor voldoende feedback met de achterban heeft de Stuurgroep een klankbordgroep met een groot aantal vrijwilligers van de verschillende doelgroepen: ondernemers uit de primaire productie, standhouders en verschillende betrokken medestanders die suggesties en advies geven over de te volgen koers met het beursconcept en het seminar- en workshopprogramma.

Kennis tanken

Vakbeurzen die een week duren zijn passé. Voor standhouders is het een enorme belasting in menskracht, tijd en geld. En bezoekers hebben liever een gezellige drukte waar je contacten kunnen leggen dan een half lege beurs. Daarom is de BioVak compact, met een ruim aanbod van activiteiten, gecondenseerd in twee dagen. Veel belangstelling is er voor het workshop- en seminarprogramma. Daarvoor is er een aparte werkgroep, onder leiding van de vakgroep Biologische landbouw, Universiteit Wageningen UR./Louis Bolk Instituut, VBP, PBS en Triodos Bank. De eerste beursdag heeft in de ochtend een bijeenkomst voor de biologische boeren en op de tweede beursdag is het PBS/ Triodos Bank seminar “Kansen voor Natuurvoeding’.

Wat, wanneer, hoe?

Waar: IJsselhallencomplex Zwolle
Wanneer: woensdag 19 en donderdag 20 januari 2011
Deelnemers: bedrijven en organisaties die actief zijn in de biologische keten, en bedrijven die zich onderscheiden op specifieke duurzaamheidaspecten als lage input van fossiele energie, weidegang, buitenuitloop, dierwelzijn, antibioticavrije productie of regionale herkomst.
Bezoekers: boeren en tuinders, verwerkers, handel, retail, cateraars, horeca.

Aanmelden als standhouder: www.biovak.nl
Telefoon: 0.180 - 31.46.62.
Publicatiedatum: