Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demargro neemt nieuwe preiverpakking in gebruik

Tholen - Demargro, exporteur van Belgische groenten en fruit, heeft een nieuwe preizak geïntroduceerd. Voor het verpakken van de prei in deze nieuwe verpakking werd onlangs een speciaal ontwikkelde machine in gebruik genomen. Guy De Meyer is erg enthousiast over de flat-net, ook wel gespoten net genoemd. "De prei wordt normaal in een netzak verpakt en deze verpakking ziet er heel fris en eigentijds uit", vertelt hij. "Op de nieuwe zak kan op het label ook alles naar wens worden gedrukt, zoals een speciale barcode of een winkelactie." Daarnaast is de flat-net 100% voedselveilig.


Guy De Meyer toont de nieuwe preizak

De nieuwe machine weegt de prei af waarna de stengels worden samengebonden en vervolgens in de zak geplaatst. Alle gewenste gewichten (o.a. 2/3 of 5 kg) kunnen met deze machine worden verpakt, doordat de zak wordt aangepast aan het gewicht van de prei. Guy vertelt op deze manier ook heel gemakkelijk winkelacties, zoals 2 + 1 kg gratis, kan verpakken. "Daarnaast scheelt het ons in personeel en tijd aangezien de prei altijd met de hand wordt verpakt."


Afwegen van de prei.

Prei is een belangrijk product voor Demargro, dat jaarrond wordt geëxporteerd. Een groot deel is voor de Franse markt maar ook Spanje, Polen en de Scandinavische landen zijn belangrijke bestemmingen”, vertelt Guy. "De grote volumes gaan echter nu komen, aangezien het nieuwe seizoen van start is gegaan."


De preistengels worden gebundeld


De machine is nog in testfase en zal binnenkort sneller en met minder personeel de prei kunnen verpakken.


De nieuwe flat-net.


Voor meer informatie:
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, België
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
E-mail
www.demargro.be