Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

King Nuts overgenomen door Acomo voor 18,4 mln

Amsterdam Commodities nv (ACOMO.AE) neemt King Nuts & Raaphorst, actief in de handel en distributie van noten en rijstcrackers, over voor een bedrag van euro 18,4 mln. Acomo versterkt met deze overname de bestaande activiteiten van de ondernemingen in noten en gedroogd fruit. De acquisitie draagt direct bij aan de winst per aandeel, aldus de handelsonderneming in specerijen, thee, zaden en voedingsingredienten.

De helft van de overnamesom wordt betaald uit eigen middelen, de rest met bankleningen, aldus Acomo. King Nuts boekte in 2009 een bedrijfsresultaat van euro 5,1 mln op een omzet van euro 52 mln. Het concern is eigendom van Friesland Bank Investments bv en het management.

Het managementteam van King Nuts blijft na de overname het bedrijf, dat 30 medewerkers telt, leiden, stelt Acomo. Het is dit jaar de derde stap die Acomo zet in haar 'Focus on Food' strategie. In mei werd de handel in thee en zaden van Van Rees en Red River Commodities overgenomen. In juni volgde de verkoop van het minderheidsbelang belang in rubberonderneming RCMA Commodities.

Publicatiedatum: