Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boekpresentatie: Van Hoogstammen en Land en Heren van Stand

Op zaterdag 9 oktober a.s. vindt om 15.00 uur in het Fruitteeltmuseum te Kapelle de presentatie plaats van het boek: Van Hoogstammen en Land en Heren van Stand, Een geschiedenis van de fruitteelt op Zuid-Beveland / De Zeeuwsche Fruitteelt Maatschappij, door drs. J.P. (Jan) de Jonge.

Het verhaal van de fruitteelt wordt verteld aan de hand van de geschiedenis van de Zeeuwsche Fruitteelt Maatschappij (ZFM). Dit bedrijf heeft door de jaren heen uitgebreid verslag gedaan van zijn activiteiten en soms ook over de achterliggende motieven. De nadruk ligt daarbij op de eerste helft van de vorige eeuw. Jarenlang werd de ZFM als een modelbedrijf beschouwd.

De geschiedenis van de ZFM is veel meer dan een bedrijfsgeschiedenis. We krijgen een beeld van de ontwikkelingen en trends in de fruitteelt. Het belang van de export, productvernieuwing, mechanisatie, opkomst van de chemische bestrijdingsmiddelen, het ontstaan van veilingen.

Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door de heer S. Duvekot, oud-directeur van NV De Bathpolders. Hij werd ook directeur van de Zeeuwsche Fruitteelt Maatschappij nadat deze door De Bathpolders was overgenomen. Later was de heer Duvekot directeur van Maatschap De Wilhelminapolder.
Het boek is tot stand gekomen op initiatief van de De Heemkundige Kring De Bevelanden en de Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum in Kapelle en dankzij de steun van de Kring Zeeland-Noord-Brabant van de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Voor meer informatie: Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1, 4421 TA Kapelle, tel: 0113-344904, email [email protected], www.fruitteeltmuseum.nl
Publicatiedatum: