Angst voor groenten en fruit allergie in Groot Brittanie

Tholen - Een snelle stijging van groente- en fruitallergieën bij Britse kinderen heeft medische specialisten verbijsterd. Verschillende producten, zoals selderij, appels en peren zijn nu samen met pinda 's de meest voorkomende oorzaak van aan voedsel gerelateerde allergieën. Australische deskundigen zeggen dat er een stijging is van groenten en fruit allergieën, maar het probleem is niet zo groot als in Groot-Brittannië.

Er is een toename van de bijwerkingen van bananen en kiwi's , maar pinda's en noten blijven de meest voorkomende veroorzakers voor ernstige allergische aanvallen in Australië , volgens Maria Said , voorzitster van Anafylaxie vereniging in Australië.Allergie specialisten in Groot-Brittannië zeggen dat bij de alarmerende stijging van de groente-en fruit allergieën vooral jongere kinderen worden getroffen.

Pamela Ewan, een allergieconsulente bij Addenbrooke 's Hospital in Cambridge , vertelde dat de meeste patiënten die de symptomen hadden ook leden aan zwellingen in de mond en keel en ademhalingsproblemen.

"We zien een grote stijging van het aantal gevallen in de afgelopen vier tot vijf jaar. Het is een beetje zoals bij de pinda-allergie epidemie van de jaren 1990," zei ze.
Dr. Ewan, die meer dan 8000 mensen met een allergie per jaar ziet, zei dat groenten- en fruitallergieën steeds ernstiger lijken te worden". Het begon met een tamelijk lichte jeuk in de mond. Maar nu zien we mensen met echt ernstige keel afsluitingen die de ademhaling belemmeren.

Andere specialisten in Groot-Brittannië zeiden dat het probleem te wijten zou zijn aan de verspreiding van pollen door groenten en fruit .


Bron: farmonline.co.nz

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven